Движението на чистите сърца

свидетелство

сеп. 18, 2019 свидетелство
„Започвам отново. Прекалено дълго протаках решението си да вляза в ДЧС (Движението на чистите сърца), за да го отложа още малко. Разбрах. че Бог иска от мен това, че иска по този начин да ме освободи и очаква да направя своята крачка. Ако аз не желая да се освободя от греха, Бог няма да ме изцели насила. Ще бъде тежко, но много по-лесно е да пуснеш чувала отвисоко, отколкото да го носиш нагоре по стръмното. Моля Бога за сила, защото знам, че дяволът ще се бори за душата ми по най-различни начини. Вярвам на Иисус, който казва: «Стига ти Моята благодат; защото силата Ми се в немощ напълно проявява» (2 Кор. 12:9)“.
Кшишек

„Искам да благодаря на Господ Иисус и на Непорочната Мария, благодарение на които моят живот придоби смисъл. Те ме измъкнаха от лапите на нечистотата, наркотиците, алкохола и стероидите. Всичко това е вече минало, а моето бъдеще е Христос. Включих се в ДЧС, защото желая да имам винаги чисто сърце за моя Господ и да Го дарявам винаги с чиста и все по-съвършена любов. Вярвам, че ще се справя с това предизвикателство, понеже «Всичко мога в Този, Който ме укрепва чрез Непорочната!» (о. Максимилиан Колбе). Иисусе, уповавам се на Тебе!“.

Карол, 17-годишен

„Днес заедно с моя годеник решихме да се включим в Движението на чистите сърца. До бракосъчетанието ни остават четири месеца и решихме солидно да се подготвим за това тайнство. Поверяваме на Бога нашето годеничество, брак и семейство“.
Малгожата и Пьотър

„От известно време насам размишлявам за своя път в живота. Иисус ми го показа – това е целомъдрието. Знам, че този път не е лесен, но към целта се върви през много трудности. Много искам да ставам все по-добър човек, да формирам личността си и да бъда все по-близо до Бога. Моля се за добър и трезвен мъж. Знам, че с Божията помощ ще го намеря. Бог ме обича и ще ми помогне да запазя този прекрасен дар – целомъдрието“.

Юстина, 17-годишна

„Поверих себе си изцяло на Иисус, започнах нов живот, като Му позволих Той да го направлява. Искам да живея според Неговата воля. Той отдаде за мен Своя живот, за да мога да живея с Него във вечността, затова желая да Му даря моето малко, но чисто сърце. Толкова е трудно днес да се постигне това, но заедно с Иисус можем да преодолеем всички трудности. Знам, че сама не бих могла да преодолея изкушенията, с които се сблъскваме на всяка крачка. Аз съм слаба, но Господ ми дава сила, Той е с мен, защото съм Му отдала живота си. Той чука на всяко сърце, иска да го очисти от мръсотията и да се настани в него завинаги, трябва само да Му отворим вратата и да Го поканим да влезе. Не бойте се! Моля се за участниците в ДЧС и за онези, на които все още липсва смелост. Молете за този дар Светия Дух. Той ще ви укрепи и ще ви даде сили“.

Агнешка

„Реших да се доверя на Бога докрай и да чакам истинската и чиста любов, за която всеки ден се моля. Вярвам, че Милосърдният Отец никога няма да ме изостави и ще ми помогне всеки ден да вървя срещу течението. Като свое мото съм избрала думите на Йоан-Павел II: «Приеми словото на Христа. Довери Му се и изпълни своята житейска мисия. Хората от новия век очакват Твоето свидетелство. Не бой се! Христос е при теб!»“.

Читателка

„Дълго отлагах да се включа в движението, защото смятах, че няма да се справя с всички изисквания. Винаги съм искала да запазя предбрачна чистота, за да мога да се радвам на истинска любов след брака. По-трудна задача за мен е организирането на времето. Не искам да го пилея, гледайки по цял ден телевизия или играейки на компютъра. Искам да се боря със своята леност и всеки ден да правя нещо добро и полезно. Искам да се радвам на всеки ден, даден ми от Господ“.

Аня

„От известно време насам си давах сметка, че искам да остана целомъдрена до деня на брака. Това съзряваше у мен. Искам да бъда близо до Бога. Искам моят бъдещ съпруг, когото днес още не познавам, също да върви с Него през живота. Искам да му дам себе си чиста. Сексът не е най-важният! Нека ми се смеят, подиграват и обиждат, нека ме сочат с пръст. Знам, че може и това да се случи. Дълбоко убедена съм в правилността на моето решение. Прекрасно е да вървиш срещу течението – следвайки Божията любов“.

Клаудия

„Искам да принадлежа към Движението на чистите сърца. От доста дълго време носех в сърцето си това решение, а днес изпращам моята съзнателна и измолена декларация. Искам да се присъединя към хората, които, както и аз, поверяват и отдават напълно своя живот на Христос, защото Той единствен го познава напълно. Желая да проповядвам чрез своя живот Неговата любов, за да мога в моето чисто сърце, за което ще полагам усилия, Той да се чувства добре. Ще Го моля за благодатта да пребъдвам в доброто (…). Знам, че Той винаги ме очаква в Евхаристията, в молитвата, в думите на Светото писание и в тайнството на помирението“.

Моника

„Аз съм само на петнайсет години, но много искам да се включа в ДЧС. (…) Преди съм размишлявала защо трябва да правя това, защо да бъда по-различна от останалите си съученички. (…) По време на тазгодишните духовни упражнения на Движението “Светлина-Живот” разбрах в какво всъщност се състои запазването на целомъдрието и защо си струва да го правим. Осъзнах също, че от моя поведение в тази област зависи съдбата на моите съученици. Стигнах до извода, че това каква ще бъда аз сега, ще даде своите плодове в бъдеще, когато създам собствено семейство“.

Диана

„Не можем да оставаме пасивни спрямо това, което става около нас (…), затова и аз желая да се включа в изграждането на цивилизацията на любовта. Избрах особен ден за влизането си в ДЧС – първата събота от месеца. Защото силно желая моето сърце да бъде такова като Пресветото Сърце Иисусово и Непорочното Сърце на Мария – чисто, тихо и смирено. Не съм зависима от порнографията или онанизма, но въпреки това знам, че дяволът наистина съществува и непрекъснато дебне, за да ме отклони от правия път. Затова желая в необикновената общност ДЧС с помощта на Светия Дух да съзрявам за красива, чиста и отговорна любов, която «не е развлечение» (Йоан-Павел II). (…) «Човек не може да живее без любов. Човекът остава непонятно за самия себе си същество, ако любовта не му се открие, ако не срещне любовта, ако не я докосне и не я направи своя, ако не намери в нея живо участие» (Йоан-Павел II)“.

Ела

„Включих се в ДЧС, защото искам да се науча да обичам с истинска и чиста любов моето любимо момиче, което също участва в ДЧС. Тя бе до мен, когато поверявах своето сърце на Господ Иисус. Знам, че само Христос е най-добрият и истинският учител. Уча се как да стана истински мъж, уча се да уважавам моето момиче. Сега всеки ден забелязвам и откривам в нея нещо ново, тя става все по-прекрасна в моите очи, а пребиваването с нея ми носи огромна радост. Заедно градим нашия дом върху скала, върху Христос, изграждаме го с младежка радост в сърцата“.

Войчех

„Имам си вече приятел, затова знам колко трудно е да се въздържиш от интимно съжителство. Макар в днешния свят повечето от хората да правят това още преди брака, аз искам да бъда друга. Въжделението е заложено дълбоко в мен, но не искам да му се поддам. (…) Пред мен има много въпросителни. Знам, че моята мечта е да се отдам на един-единствен човек в деня на бракосъчетанието ни. Не знам дали този човек ще бъде сегашният ми приятел. Всеки ден моля Бога за добър съпруг и за чиста, красива любов. Вярвам, че Бог ще ми помогне“.

Ева